Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di Emmental a pezzi
Besciamella
- 50 g di burro + q.b.
- 600 g di latte
- 50 g farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 3 uova
Terminare la preparazione
- 300 g di tagliolini secchi
- pangrattato q.b.
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2383.7 kJ / 569.7 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 658.8 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Timballo di riso alla siciliana
1 Std. 30 Min
Patate duchessa (TM6)
1h
Frittelle di agretti
2 Std.
Cannelloni alla zucca e provola
1 godz. 50 min
Menù: Cotechino, lenticchie e crema per Pandoro (Bimby Friend)
1h
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Salmone al pesto di pomodori rossi
30min
Bignè craquelin
2 Std.
Lasagna ai quattro formaggi
1 Std. 30 Min
Schiaffettoni ripieni
1 Std. 30 Min
Patate gratinate al formaggio
2 Std.