Patate duchessa con verdure

Patate duchessa con verdure

3.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzione

Składniki

  • 1600 g di acqua
  • 800 g di patate a pasta gialla (media dimensione, vedere consigli)
  • 700 g di carote tagliate a pezzi (4 cm)
  • 250 g di piselli verdi, freschi o surgelati
  • 30 g di burro a pezzi + q.b.
  • 2 uova
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 3 pizzichi di noce moscata in polvere
Besciamella
  • 40 g di burro tagliato a pezzi
  • 500 g di latte
  • 40 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 3 pizzichi di noce moscata in polvere
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco tritato, per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 742.5 mg
Białko 12 g
Kalorie 1587.1 kJ / 379.3 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 50.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...