Agnello alla marocchina con cous cous al limone

Agnello alla marocchina con cous cous al limone

4.0 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Agnello speziato
  • limone
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • cosciotto d'agnello (2,5 kg-3,5 kg)
    1
  • spicchi di aglio
    16
  • di Ras el Hanout
    5 cucchiai
  • di sale
    2 cucchiaini
Salsa allo yogurt
  • di coriandolo fresco
    ½ mazzetto
  • di yogurt naturale
    340 g
  • di Ras el Hanout
    1 - 2 cucchiaini
  • di miele
    60 g
Couscous al limone
  • di cous-cous
    395 g
  • limoni in conserva (vedere varianti)
    1 - 2
  • di brodo di pollo concentrato
    510 g
  • di ciliegie disidratate
    170 g
  • di pinoli
    60 g
  • di coriandolo fresco + q.b. per guarnire
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 789 kcal / 3301 kJ
Białko 71 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 592 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...