Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Agnello speziato
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 cosciotto d'agnello (2,5 kg-3,5 kg)
- 16 spicchi di aglio
- 5 cucchiai di Ras el Hanout
- 2 cucchiaini di sale
Salsa allo yogurt
- ½ mazzetto di coriandolo fresco
- 340 g di yogurt naturale
- 1 - 2 cucchiaini di Ras el Hanout
- 60 g di miele
Couscous al limone
- 395 g di cous-cous
- 1 - 2 limoni in conserva (vedere varianti)
- 510 g di brodo di pollo concentrato
- 170 g di ciliegie disidratate
- 60 g di pinoli
- ½ mazzetto di coriandolo fresco + q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3301 kJ / 789 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 592 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grissini ai semi di zucca e Parmigiano Reggiano
3 Std.
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Bignè arcobaleno
2h
Insalata di scarola, pasta al ragù e crema al cioccolato
35min
Cappelli della befana
2h
Confettura ai petali di rosa
45min
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min
Smoothie verde rinvigorente
Brak ocen
Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta
2h 10min
Crostata con rose di mele
2h
Limonata alle fragole
1 Std. 15 Min
Insalata di grattini alla curcuma con salmone
1 Std.