Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1330 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato sbriciolato - 500 g di farina manitoba + q.b.
- 8 g di sale + q.b.
- 500 g di cime di rapa, pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 peperoncino rosso, fresco (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di salsiccia fresca, sgranata
- sale grosso, a piacere (opcjonalnie)
- 2 - 3 cubetti di ghiaccio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5822 kJ / 1392 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 198.9 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 3076.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1h
Brunelle
2h
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Pane agli spinaci
3h
Insalata di scarola, pasta al ragù e crema al cioccolato
35 Min
Baguette con ciccioli
5h
Rustici alla scarola
10 Std.
Rotolo ai frutti rossi
2h
Impasto base per pane
1h
Danubio salato
3h
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30min
Lasagne zucca e salsiccia
2h