Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1330 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato sbriciolato - 500 g di farina manitoba + q.b.
- 8 g di sale + q.b.
- 500 g di cime di rapa, pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 peperoncino rosso, fresco (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di salsiccia fresca, sgranata
- sale grosso, a piacere (opcjonalnie)
- 2 - 3 cubetti di ghiaccio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5822 kJ / 1392 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 198.9 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 3076.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata funghi e patate
1h 30 min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2 Std.
Pizza rustica lucana
1 godz. 15 min
Baguette con ciccioli
5h
Ravioli di Santo Stefano
2 Std.
Chifeletti
1h 30 min
Crostata ai cachi freschi
1 Std.
Focaccia barese TM6
4 Std.
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Sasanelli gravinesi
45 Min
Pettole pugliesi
3h
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.