Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca (Tria)
- 250 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 50 g di farina tipo 0
- 150 g di acqua
Ceci (Ciceri)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata a pezzi (2cm)
- 30 g di sedano a pezzi
- 400 g di ceci bianchi lessi
- 500 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
Terminare la preparazione
- 1000 g di olio per frittura
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 891.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Orecchiette in crema di cime di rapa (Bimby Friend)
25min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Riso al forno con maiale (senza glutine)
1h 30 min
Bruschette con verdure e funghi
24u.
Focaccia barese TM6
4h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Panzerotti
5h
Pettole pugliesi
3h
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Focaccia barese
2h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2u.