Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate

Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate

4.3 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Crosta di patate
  • 500 g di patate pelate e a pezzi
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 pizzico di sale
  • 1 uovo
  • olio extravergine di oliva q.b.
Polpettone
  • 100 g di pane raffermo a pezzi
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • ½ spicchio di aglio
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 500 g di carne trita di pollo
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di porchetta a fette sottili

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 458.8 mg
Białko 28.7 g
Kalorie 1409.2 kJ / 336.8 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...