Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 fettine di pesce spada sottili (circa 650 g)
- 1 arancia, preferibilmente biologica
- 7 - 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di scalogno a pezzi
- 6 fette di pancarré a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 947.3 kJ / 226.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 280.1 mg
Alternatywne przepisy
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Sformato tricolore
1 Std. 30 Min
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Filetti di salmone e branzino con purea di broccoli (Bimby Friend)
1h
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40min
Lasagna di gamberi monoporzione
1 Std. 30 Min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h
Tranci di pesce spada con cipolle caramellate e pomodorini
1h