Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)

4.9 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo verde
  • 300 g di farina senza glutine per pasta + q.b.
  • 70 g di spinaci freschi in foglia lavati e ben asciugati
  • 2 uova grandi
  • 1 tuorlo
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Polpettine al sugo
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 300 g di carne trita di manzo
  • 1 tuorlo
  • 20 g di farina di riso (consentita da prontuario)
  • 2 pizzichi di sale
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 450 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 4 - 5 foglie di basilico fresche lavate
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 760.5 mg
Białko 34.2 g
Kalorie 2767.5 kJ / 661.5 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 74.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...