Maltagliati verdi con polpettine al sugo (senza glutine)

4.9 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo verde
  • di farina senza glutine per pasta + q.b.
    300 g
  • di spinaci freschi in foglia lavati e ben asciugati
    70 g
  • uova grandi
    2
  • tuorlo
    1
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Polpettine al sugo
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    80 g
  • di carne trita di manzo
    300 g
  • tuorlo
    1
  • di farina di riso (consentita da prontuario)
    20 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di scalogno a pezzi
    30 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di passata di pomodoro
    450 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • foglie di basilico fresche lavate
    4 - 5
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 661.5 kcal / 2767.5 kJ
Białko 34.2 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 74.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 760.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...