Polpettone mortadella e pistacchio

Polpettone mortadella e pistacchio

4.7 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di pane bianco in cassetta morbido, a pezzi
    100 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • cipolla a pezzi
    ½
  • carota pelata e a pezzi
    ½
  • gambo di sedano a pezzi
    ½
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di menta fresca le foglioline lavate
    1 mazzetto
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di carne trita di manzo
    200 g
  • di carne trita di maiale
    200 g
  • uova
    2
  • di stracciatella
    300 g
  • di pangrattato (opcjonalnie)
    2 - 3 cucchiai
  • di farina di pistacchio
    120 g
  • di mortadella
    8 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 436.3 kcal / 1825.5 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 533.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...