Polpettone mortadella e pistacchio

Polpettone mortadella e pistacchio

4.7 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di pane bianco in cassetta morbido, a pezzi
  • ½ spicchio di aglio
  • ½ cipolla a pezzi
  • ½ carota pelata e a pezzi
  • ½ gambo di sedano a pezzi
  • 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 mazzetto di menta fresca le foglioline lavate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 200 g di carne trita di manzo
  • 200 g di carne trita di maiale
  • 2 uova
  • 300 g di stracciatella
  • 2 - 3 cucchiai di pangrattato (opcjonalnie)
  • 120 g di farina di pistacchio
  • 8 fette di mortadella

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 436.3 kcal / 1825.5 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 533.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...