Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roastbeef al forno
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di carne bovina, taglio scamone
Funghi trifolati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 650 g di funghi porcini freschi, lavati ed a pezzi
- 8 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1396.2 kJ / 333.7 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1303 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Nasello in salsa prezzemolata con cuori di carciofo
30min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30min
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Costolette di agnello in salsa bernese
4h
Salsa ai mirtilli rossi
30min
Menù: Zuppa di verdure; Polpette e cavoletti di Bruxelles
1h
Sgombro con contorno di verdure
30min
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci (TM6)
1 Std. 40 Min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40min
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h