Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roastbeef al forno
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di carne bovina, taglio scamone
Funghi trifolati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 650 g di funghi porcini freschi, lavati ed a pezzi
- 8 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1396.2 kJ / 333.7 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1303 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Farro con gamberi e agrumi
50 Min
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Filetto di manzo con peperonata
40 Min
Salmone con pesto di cedro
30 Min
Arrosto con contorno di castagne e patate
2h
Insalata di pollo con crema di avocado
40 Min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45 Min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1h
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25 Min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2 Std. 30 Min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 Min