Torta di riso cacio e pepe

Torta di riso cacio e pepe

4.6 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di scalogno
    30 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
    350 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    800 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • pepe nero macinato a piacere
  • uovo
    1
  • pangrattato q.b.
  • di mozzarella sgocciolata, a fette
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 539.8 kcal / 2258.8 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 21.9 g
Węglowodany 71.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 709.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...