Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- pepe nero macinato, a piacere
- 1 uovo
- pangrattato q.b.
- 120 g di mozzarella sgocciolata, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2258.8 kJ / 539.8 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 709.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50min
Gattò di patate e spinaci
2u.
Lasagne di verza
2h 30min
Baguette ripiene
5h
Ceci al pomodoro
40min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1u.
Pastiera salata
2u.
Bortellina
30min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1u.
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Frittata di linguine
35min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min