Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- pepe nero macinato, a piacere
- 1 uovo
- pangrattato q.b.
- 120 g di mozzarella sgocciolata, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2258.8 kJ / 539.8 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 709.9 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate e spinaci
2h
Gattò di patate (TM6)
1 godz. 30 min
Melanzane alla messinese
30 min
Omelette verdure e formaggio
30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Lasagne alla pecoraia
1h 40min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Quiche alle cipolle
1 godz. 30 min
Pasta ‘ncasciata
1sa 55 dk
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1 godz. 30 min