Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g herbatników maślanych
- 35 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 750 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 25 g mąki pszennej
- 70 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1622.4 kJ / 387.5 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 89.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z żółtek
2h 15 min.
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2h 15 min.
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 Std.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Piernik z Varomy
1 Std. 40 Min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15 min
Migdałowe ciasto z tahini
1h 30min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Sernik jogurtowy
8 godz.