Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
200 g czerstwego chleba pokrojonego na kawałki
-
130 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 jajka
-
150 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 - 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1382.1 mg
Białko
20.6 g
Kalorie
2057.6 kJ /
491.8 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
72.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Kotlety ruskie
35 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Kotleciki z chleba
45 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min