
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g marchewki, z odciętymi końcówkami
-
25
g cebuli szalotki
lub 25 g cebuli - 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oleju
- 15 - 25 g octu
- 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g musztardy
- 3 szczypty soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 317 mg
Alternatywne przepisy
Bulion z resztek warzyw
50 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Mieszanka curry
25 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Surówka z kalarepy (TM5)
15 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Pełnoziarnista focaccia z papryką i cebulą (TM6)
3 godz. 20 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM6)
10 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 min
Kiszone rzodkiewki (TM5)
72 godz. 30 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48 godz. 20 min
Surówka rainbow slaw (TM5)
15 min