Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pain
- 220 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, type 55
- 1 c. à café bombée de sel
- farine de blé, type 55, pour le plan de travail
La garniture
- 4 gousses d'ail
- 4 brins de persil plat frais
- 60 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 200 g de fromage de chèvre frais
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1139.1 kJ / 272.3 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 559.2 mg
Alternatywne przepisy
Chouquettes du goûter
35 min
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Chocolat liégeois
4j 30 menit
Préfou à l'ail
3h 10min
Samoussas au fromage
30 Min
Spritz au chocolat
50 min
Brioche feuilletée
5 godz.
Chocolats de Noël
1 Std.
Okonomiyaki
50 min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10 min
Cassoulet toulousain
1h 40min