Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
La pâte de speculoos
- 20 g de sucre en poudre
- 25 g de cassonade
- 200 g de biscuits speculoos, émiettés
- 100 g de lait entier
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
La garniture aux pommes
- 500 g d'eau
- 400 g de pommes, coupées en quartiers
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2739.9 kJ / 654.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 43.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 275.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois vanille-fève tonka
1j 20 menit
Sablés au maroilles
50 menit
Diamants cacao-tonka
35 Min
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3sa
Galette pomme-caramel au beurre salé
1 godz. 35 min
Nid de Pâques
1 Std. 45 Min
Crème pâtissière au caramel
50 menit
Carré au citron, miel et huile d'olive
2j 30 menit
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Ananas rôtis, glace à la vanille et chantilly
12h 15min
Gougères au curry
1j
Tartelette au chocolat praliné
2j 30 menit