Galette pomme-speculoos

Galette pomme-speculoos

4.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée express
  • 200 g de beurre demi-sel préalablement congelé en morceaux
  • 200 g de farine de blé
  • 90 g d'eau froide
La pâte de speculoos
  • 20 g de sucre en poudre
  • 25 g de cassonade
  • 200 g de biscuits speculoos émiettés
  • 100 g de lait entier
  • 50 g de beurre doux coupé en morceaux
La garniture aux pommes
  • 500 g d'eau
  • 400 g de pommes coupées en quartiers
  • 1 œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 275.3 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 2739.9 kJ / 654.9 kcal
Tłuszcz 43.4 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 26.1 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...