Wersje kompatybilne
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de comté, coupé en morceaux
La pâte à pain
- 170 g d'eau
- ½ c. à café de sel, et 2 pincées
- 290 g de lait demi-écrémé
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de lardons fumés
- 20 g de beurre doux
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 2 pincées de poivre moulu
- 115 g de tomates séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2249 kJ / 537.5 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 543.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ketchup maison
1 Std. 10 Min
Napolitain
4 Std. 20 Min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Feuilleté au fromage
2h 5min
Croquettes patate douce-jambon
3 Std.
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Madeleines marbrées choco-vanille
1 Std. 25 Min
Muffins courgette et saucisse farcis
40 Min
Pizza ball
2 godz. 35 min
Biscuits granola
2h 40min
Cake chorizo-courgette
45 Min
Muffins façon pizza
35 Min