Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour la plaque
- 150 g de chorizo, coupé en dés
- 350 g de poireaux, coupés en morceaux
- 10 g d'huile d'olive
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 220 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 100 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957 kJ / 228.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 180.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Samoussas au fromage
30min
Sablés au maroilles
50min
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3 Std.
One pot crozets aux lardons et fromage
30min
Gaufres au chorizo et au fromage
30min
Bâtonnets de brocoli au cheddar
55min
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15min
Financiers au comté
30min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min
Mini-gaufres carotte-chorizo
1h