Bûche glacée vanille-pain d'épices

Bûche glacée vanille-pain d'épices

4.3 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
9 parts

Składniki

  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    1
  • de lait
    300 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
  • jaunes d'œufs
    5
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de pain d'épices
    4 tranches

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 246.3 kcal / 1030.7 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 102.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...