![Bûche glacée vanille-pain d'épices Bûche glacée vanille-pain d'épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cdad5132ef0b2efcd572016e2a004f7e/Derivates/d77a11e44517c1132b17bce6d43acf6afec5d6bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 4 tranches de pain d'épices
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1030.7 kJ / 246.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 102.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Cannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2 Std. 15 Min
Brioche feuilletée
5h
Chocolats de Noël
1 Std.
Bûche salée au saumon
3h
ATELIER menu 2
1 Std.
L'aventure Vorwerk
5 Min
L'histoire Vorwerk
5 Min
ATELIER menu 1
1 Std.
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Tartine de compote et tranches de poires caramélisées avec camembert
30 Min
Sapin de Noël apéro
1 Std.