Bûche glacée vanille-pain d'épices

Bûche glacée vanille-pain d'épices

4.3 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
9 parts

Składniki

  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 300 g de lait
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 5 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 4 tranches de pain d'épices

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 102.2 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1030.7 kJ / 246.3 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...