Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé (la veille)
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise
- 600 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
La glace aux palets bretons
- 180 g de biscuits types palets bretons
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2716.8 kJ / 649.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 277.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3h 30min
Vacherin express
12 godz. 15 min
Boisson énergisante safran, cardamome et amandes
6 Std. 5 Min
L'aventure Vorwerk - LEAB
Brak ocen
L'aventure Vorwerk - Starmix
5 dk
Gratin de poisson et pommes de terre (TM6)
1 Std. 10 Min
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Crème dessert aux deux saveurs
1小时 15 分钟
Chips de légumes au four
1 Std. 45 Min
Crèmes aux framboises
4 Std. 25 Min
Bouchées de betterave, chèvre et pesto de roquette
30min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min