Coupe breizh

Coupe breizh

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

Le caramel au beurre salé (la veille)
  • 250 g de sucre en poudre
  • 30 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise
  • 600 g de lait
  • 8 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille
La glace aux palets bretons
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 180 g de biscuits au beurre type palets bretons
Le jour même
  • 50 g de sucre en poudre
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 277.5 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 2716.8 kJ / 649.3 kcal
Tłuszcz 40.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...