
Urządzenia i Akcesoria
Coupe breizh
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions
Składniki
Le caramel au beurre salé (la veille)
-
de sucre en poudre250 g
-
de beurre demi-sel coupé en morceaux30 g
-
de crème liquide, 30% m.g. min.200 g
La crème anglaise
-
de lait600 g
-
jaunes d'œufs8
-
de sucre en poudre100 g
-
gousse de vanille1
La glace aux palets bretons
-
de crème liquide 30-40% m.g.100 g
-
de biscuits au beurre type palets bretons180 g
Le jour même
-
de sucre en poudre50 g
-
de crème liquide 30-40% m.g. très froide300 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
649.3 kcal /
2716.8 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
40.7 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Sód
277.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Desserts glacés préférés
30 Przepisów
Francja
Francja