Coupe breizh

Coupe breizh

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

Le caramel au beurre salé (la veille)
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    30 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
La crème anglaise
  • de lait
    600 g
  • jaunes d'œufs
    8
  • de sucre en poudre
    100 g
  • gousse de vanille
    1
La glace aux palets bretons
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de biscuits au beurre type palets bretons
    180 g
Le jour même
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 649.3 kcal / 2716.8 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 40.7 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Sód 277.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...