Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
750 g wody
-
320 g ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kostkę
-
szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka dokładnie umyte
-
8 łyżek zielonego groszku, konserwowego odsączonego (ok. 120 g)
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
552.7 mg
Białko
12.1 g
Kalorie
1537.7 kJ /
367.5 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min