Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
1 - 2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
1 - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
75 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
75 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
370 g wody
-
¼ - ⅓ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
35 g makaronu suchego, typu orzo o czasie gotowania 8-10 minut
-
130 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
441.9 mg
Białko
18.1 g
Kalorie
904.4 kJ /
216.2 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bolońska
25 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min