Zupa bolońska

Zupa bolońska

4.3 62 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
    400 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 50 g makaronu, suchego, krótkiego np. kolanek, kokardek, o czasie gotowania 10 min
  • 400 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • bazylia, świeża do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1592 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 2399.8 kJ / 573.6 kcal
Tłuszcz 35.9 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...