Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 6 œufs
- 120 g de beurre mou
-
50
g de whisky
lub 50 g de rhum - 150 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 14942 kJ / 3579 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 325 g
- Tłuszcz
- 223 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Crème au chocolat
3h 25min
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Carrés menthe-chocolat
5 Std.
Baba à la noix de coco
2 Std.
Parfait chocolat et thé fleuri
3u. 55min
Gâteau magique chocolat-caramel
5 Std.
Petits pots de crème au chocolat
40 Min
Tarte au chocolat
1 Std. 40 Min
Tarte aux chocolats
2 Std. 20 Min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Crème anglaise
10 Min