Arancini aux girolles et Mont-d'Or

Arancini aux girolles et Mont-d'Or

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
16 pièces

Składniki

  • 60 g de parmesan en morceaux
  • 100 g d'échalotes
  • 40 g de beurre en morceaux
  • 25 g d'huile d'olive
  • 500 g de girolles fraîches nettoyées et coupées
    500 g de girolles surgelées, décongelées et coupées
  • 300 g de riz spécial risotto
  • 100 g de vin blanc sec
  • 650 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule émietté
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 160 g de vacherin Mont-d'Or
  • 75 g de farine de blé
  • 2 œufs battus à la fourchette
  • 250 g de chapelure
  • 1 litre d'huile de friture

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 751 kcal / 3142 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 65.3 g
Węglowodany 33.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 269 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...