Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 200 g natural yoghurt
- 2 eggs
- 150 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
- 2 ripe peaches, stones removed, 1 cut into pieces (1 cm) and 1 thinly sliced
- 200 g fresh cherries, pitted
- 1 tbsp flaked almonds (optional)
- smooth apricot jam, softened to glaze
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.6 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 119.6 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Coffee date muffins
35 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Caramel peach brioche
2h 15min
Vegetable Fritters
20 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Pear and chocolate frangipane
2h
Poppy seed strudel
3h 15min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Tropical upside down pineapple cake
1 godz. 10 min