
Urządzenia i Akcesoria
Panettone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 34 godz. 25 min
12 portions
Składniki
-
orange zest only, no white pith1
-
honey30 g
-
rum30 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
milk250 g
-
raisins80 g
-
mixed peel80 g
-
dried instant yeast1 tbsp
-
baker's flour470 g
-
sugar100 g
-
eggs2
-
bread improver (optional - see Tips)1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
extra virgin olive oil to grease
-
egg yolks2
-
sea salt1 tsp
-
flaked almonds to sprinkle1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
333.1 kcal /
1393.8 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
52.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
186.9 mg