Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, zest only, no white pith
- 30 g honey
- 30 g rum
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g milk
- 80 g raisins
- 80 g mixed peel
- 1 tbsp dried instant yeast
- 470 g baker's flour
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g sugar
- 2 eggs
- 1 tsp bread improver (optional - see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- 2 egg yolks
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp flaked almonds, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393.8 kJ / 333.1 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 186.9 mg
Alternatywne przepisy
Roasted peach ice-cream
25 Std. 20 Min
Apple strudel
1h 45min
Black sesame cream soup
15min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Poppy seed strudel
3u. 15min
Orange and Pear Pavlova (TM6)
5h
Grace's family biscuits
45min
Artisan potato bread
2u. 5min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2u. 20min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min