Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g buttermilk
- 3 tsp dried instant yeast
- 20 g honey
- 70 g water, plus extra to spray
- 800 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 tsp sea salt
- oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1111.5 kJ / 265.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 394.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Italian sandwich Rolls
2h 45 min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 Std. 45 Min
Spiced fruit loaf
2 Std. 30 Min
Freeform basic bread
1h 35min
Artisan potato bread
2 Std. 5 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Boston Bun
2h 45 min
Pizza sauce
30min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Edna's lemon curd teacake
40min
Thermomumma white sandwich bread loaf
2 Std. 35 Min