Urządzenia i Akcesoria
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
12 slices
Składniki
-
buttermilk500 g
-
dried instant yeast3 tsp
-
honey20 g
-
water plus extra to spray70 g
-
baker's flour plus extra to dust800 g
-
sea salt2 tsp
-
oil to grease
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
394.9 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1111.5 kJ /
265.7 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
52.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiced fruit loaf
2hod. 30min.
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1hod. 45min.
Almond shortbread biscuits
2hod. 10min.
Elly Berryman's plum shortcake
1hod.
Freeform basic bread
1hod. 35min.
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1hod. 10min.
Portuguese Bread (Pão de água)
3hod. 30min.
Butter
10min.
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2hod. 20min.
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2hod. 30min.
Artisan potato bread
2hod. 5min.
Turkish Flatbreads
2hod. 10min.