Buttermilk loaf baked in a cast iron pot

Buttermilk loaf baked in a cast iron pot

4.8 179 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
12 slices

Składniki

  • buttermilk
    500 g
  • dried instant yeast
    3 tsp
  • honey
    20 g
  • water plus extra to spray
    70 g
  • baker's flour plus extra to dust
    800 g
  • sea salt
    2 tsp
  • oil to grease

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 394.9 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1111.5 kJ / 265.7 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 52.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...