Soupe de crevettes aux vermicelles

Soupe de crevettes aux vermicelles

3.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'échalote
    30 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • d'eau
    1300 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • de sel
    1 c. à café
  • de champignons frais coupés en deux
    100 g
  • de citronnelle fraîche (opcjonalnie)
    10 g
    10 g de gingembre frais
  • de vermicelles asiatiques
    100 g
  • de crevettes crues surgelées, décortiquées
    250 g
  • de tomates cerise
    100 g
  • de ciboule hachée
    10 g
  • d'huile de sésame
    10 g
  • de pois gourmands frais ou congelés
    100 g
  • de coriandre fraîche hachée
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 271.9 kcal / 1137.6 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 957.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...