Soupe de crevettes aux vermicelles

Soupe de crevettes aux vermicelles

3.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'échalote
  • 20 g d'huile végétale
  • 1300 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 1 c. à café de sel
  • 100 g de champignons frais coupés en deux
  • 10 g de citronnelle fraîche (opcjonalnie)
    10 g de gingembre frais
  • 100 g de vermicelles asiatiques
  • 250 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
  • 100 g de tomates cerise
  • 10 g de ciboule hachée
  • 10 g d'huile de sésame
  • 100 g de pois gourmands frais ou congelés
  • 2 c. à soupe de coriandre fraîche hachée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 957.5 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1137.6 kJ / 271.9 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...