
Wersje kompatybilne
Riz frit à l'ananas, crevettes et basilic thaï
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de riz au jasmin
- 300 g d'eau
- 2 c. à soupe de sauce de soja
- 1 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 1 c. à soupe de sauce d'huître
- 1 c. à soupe de sucre de canne brun
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 ananas frais Victoria
- 3 cm de gingembre frais
- 2 gousses d'ail
- 2 échalotes
- 3 oignons nouveaux dont 1 émincé
- ½ carotte en gros morceaux
- 2 c. à soupe d'huile de tournesol
- 15 crevettes crues, décortiquées
- 200 g de poivron rouge en dés
- 2 brins de basilic thaï frais équeuté
- 1 citron vert coupé en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 469 kcal / 1981 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 65 g