Insalata riccia con pere e Gorgonzola

Insalata riccia con pere e Gorgonzola

4.4 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 300 g di acqua
  • 200 g zucchero
  • 20 g di aceto di vino
  • 250 g di vino bianco secco
  • 40 g di zenzero pelato
  • 3 stecche di cannella
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 360 g di pere sbucciate e a fette sottili (circa 3 pere)
  • ½ insalata lollo verde lavata, asciugata e a listarelle
  • 120 g di Gorgonzola a temperatura ambiente e a pezzi
  • 20 g di pinoli tostati
Terminare la preparazione
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.5 g
Kalorie 1351 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...