Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 20 g di aceto di vino
- 250 g di vino bianco secco
- 40 g di zenzero pelato
- 3 stecche di cannella
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 360 g di pere sbucciate e a fette sottili (circa 3 pere)
- ½ insalata lollo verde lavata, asciugata e a listarelle
- 120 g di Gorgonzola a temperatura ambiente e a pezzi
- 20 g di pinoli tostati
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 Min
Insalata russa di rape rosse e maionese allo zenzero
40min
Cruditè di verdure con salsa alla panna acida
20min
Salsa carciofi e fagioli
1sa 10 dk
Insalata di pasta integrale con prosciutto crudo, melone e fagiolini
55min
Insalata di broccoli
15 Min
Bicchierini ai tre peperoni
55min
Insalata di mele e formaggio
10min
Finocchi ripieni al cous cous
1h
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
40min
Uova e lenticchie con salsa al caprino
55min
Rotolini di zucchine e salmone
50min