Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 1 cipollotto a metà
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 170 g di lenticchie rosse
- 750 g di patate tipo bolognese pelate e a pezzi (2 cm)
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Condimento
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di cicoria, lavata ed asciugata
- 300 g di luganega a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2619 kJ / 626 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini fishcakes di baccalà e piselli
1h 15min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1sa
Spezzatino di tofu e maiale dello Sichuan
20 dk
Chili vegetariano
1 Std. 5 Min
Zuppa di miso, frutti di mare al sake e contorno di riso
Brak ocen
Rotolini di lasagne
1sa
Lasagne valtellinesi
2h
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1sa
Apple crumble (senza lattosio)
50 dk
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1 Std. 5 Min
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1 godz. 30 min
Quadrucci seppie e piselli
1 godz. 45 min