Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 40 g di marmellata di arance
- 300 g di pasta sfoglia pronta
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Trifle alle fragole
5 Std. 30 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Torta salata multistrato
3 Std. 30 Min
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4 godz. 40 min
Crostata di mele
1h 5min
Tiramisù alle fragole
3 Std. 30 Min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h