Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco
- 10 g di zucchero
- 60 g di acqua
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di farina manitoba
- 30 g di vino bianco
- 1 uovo
- 10 g di burro morbido
- 10 g di sale
Ripieno
- 50 g di pomodori a metà
- 80 g di Cheddar in fette e a pezzi
- 1 scalogno a metà (opcjonalnie)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
- 150 g di carne trita mista
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 50 g di salsa di senape
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto per spennellare
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordon bleu
30min
Spiedini di polpettine di pollo, zucchine e riso
1h 25min
Canapè al prosciutto Serrano
40min
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2h
Wraps di pollo con insalata, cetrioli e pomodorini
45min
Caesar salad di tonno
35min
Mini cheeseburger
2 godz. 40 min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3u. 45min
Smiley cake pops
2j 30 menit
Blinis al curry con gamberi
1h