Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresche, lavate + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 2 uova medie
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 1000 g di tartufi di mare, spurgati e lavati (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis al curry con gamberi
1 godz.
Ravioli di patate e gamberi
1 godz. 20 min
Soba con cipollotti e anatra
2 godz. 20 min
Ravioli ai carciofi
1 godz. 30 min
Ravioli di ricotta
1 Std. 35 Min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 godz. 20 min
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35 min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 godz. 20 min
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 godz. 5 min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 godz. 20 min
Pasta fresca senza uova
1 Std. 35 Min