Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresche, lavate + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 2 uova medie
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 1000 g di tartufi di mare, spurgati e lavati (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa in umido
1j 10 menit
Ravioli luganega e porcini
2óra
Sarde in saor
25hod.
Pastella per fritti
1h
Zuppa di coriandolo, baccalà e uova
35p
Corona di pane con il sesamo
15h 30min
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1h 20min
Lasagne pesce e verdure
1 godz. 50 min
Tagliatelle con salsa al tartufo bianco
30 min.
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1h
Trippa all'empolese
1óra 15p
Pasta fresca senza uova
1h 35min