
Urządzenia i Akcesoria
Torta salata lucana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni
Składniki
Impasto
-
limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)1
-
di zucchero70 g
-
di farina tipo 00 + q.b. per infarinare300 g
-
di burro a pezzi + q.b. per imburrare130 g
-
uovo1
-
tuorlo d'uovo1
Ripieno
-
di pecorino a pezzi50 g
-
di prosciutto crudo100 g
-
di mozzarella200 g
-
di ricotta ben scolata dal siero400 g
-
tuorli d'uovo2
-
albumi2
-
di sale½ cucchiaino
-
di pepe nero macinato fresco1 pizzico
-
di latte1 cucchiaio
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
517 kcal /
2163 kJ
Białko
21.3 g
Tłuszcz
31.1 g
Węglowodany
40.6 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sapori d'Italia
5 Przepisów
Włochy
Włochy