Torta salata lucana

Torta salata lucana

4.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di zucchero
    70 g
  • di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
    300 g
  • di burro a pezzi + q.b. per imburrare
    130 g
  • uovo
    1
  • tuorlo d'uovo
    1
Ripieno
  • di pecorino a pezzi
    50 g
  • di prosciutto crudo
    100 g
  • di mozzarella
    200 g
  • di ricotta ben scolata dal siero
    400 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • albumi
    2
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di latte
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 517 kcal / 2163 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...