Torta salata lucana

Torta salata lucana

4.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 70 g di zucchero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 130 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo d'uovo
Ripieno
  • 50 g di pecorino a pezzi
  • 100 g di prosciutto crudo
  • 200 g di mozzarella
  • 400 g di ricotta ben scolata dal siero
  • 2 tuorli d'uovo
  • 2 albume
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 cucchiaio di latte

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.3 g
Kalorie 2163 kJ / 517 kcal
Tłuszcz 31.1 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...