Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 130 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
Ripieno
- 50 g di pecorino a pezzi
- 100 g di prosciutto crudo
- 200 g di mozzarella
- 400 g di ricotta ben scolata dal siero
- 2 tuorli d'uovo
- 2 albumi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaio di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Torta salata di cipolle bianche
1 Std. 25 Min
Torta salata ai 4 formaggi
1 Std.
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Quiche ai formaggi e erba cipollina
1 Std. 20 Min
Torta di riso basmati gratinata
1 godz. 5 min
Torta salata di pane
45min
Krapfen di patate ripieni
2 Std. 30 Min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1 Std. 30 Min
Quiche di patate e cipolle
55 min
Tortano speck e fontina
2h
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min