Wersje kompatybilne
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 porro a pezzi
- 1 scalogno in quarti
- 100 g di burro a pezzi
- 500 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 300 g di Champagne
-
1000
g di brodo di pollo caldo
lub 1000 g di acqua calda - 1 cucchiaino di sale
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 12 fette di lardo di Colonnata (sottili)
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca, lavata ed asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531 kJ / 605 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20 min
Risotto al Barolo
30min
Risotto champagne e melagrana
50 min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto allo Champagne
25 phút
Sciatt
1h
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
Risotto cacio e pere
40min
Risotto con salsiccia e uva
40min