Wersje kompatybilne
Risotto con asparagi, gelato al Parmigiano Reggiano e aceto balsamico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al Parmigiano Reggiano
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di latte intero
- 400 g di panna (30-40% di grassi)
Risotto agli aspargi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 200 g di asparagi a pezzi (2 cm)
- 60 g di vino bianco
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- glassa di aceto balsamico, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2786 kJ / 666 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 78 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto con salmone agli agrumi
50 min
Risotto alla barbabietola rossa con gorgonzola e nocciole
40 min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 min
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Salsa crescione e sgombro affumicato
10 min
Risotto brie e asparagi
30 min
Risotto asparagi e fragole
35 min
Risotto ai carciofi e bottarga
40 min
Risotto radicchio e gamberi
1h 20min
Risotto finocchi e zafferano
30 min
Risotto alla zucca e balsamico
30 min
Risotto alle erbe aromatiche
35 min