Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spicchi di aglio a metà, senz'anima
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 24 crostini di pane tostati o fette di pane tostate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 350 g di funghi freschi, tipo pleurotus, lavati e tagliati a pezzi
- 30 g di burro
- 50 g di panna fresca liquida
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema spalmabile al salmone
10 min
Paté di olive
10 min
Paté ai due salmoni
1h
Salsa ai porcini
20 min
Paté di funghi
1h 30min
Agliata verde
15 menit
Salsa appetitosa
10 min
Crostini tonno e surimi
2h 10min
Crema di funghi e noci
15 menit
Schiacciata con l'uva
2h
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Paté di fegatini
30 min