Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spicchi di aglio a metà, senz'anima
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 24 crostini di pane tostati o fette di pane tostate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 350 g di funghi freschi, tipo pleurotus, lavati e tagliati a pezzi
- 30 g di burro
- 50 g di panna fresca liquida
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di funghi
50 dk
Paté di fegatini
30 Min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Crema di funghi
20 dk
Tramezzino con patè di carciofini, crema di ricotta e bresaola
20 dk
Marinatura al Marsala
20 dk
Panzanella di mare
45 dk
Crema di funghi e noci
15 Min
Paté di funghi
1 godz. 30 min
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1sa
Crostini con fegatini di pollo
40 dk
Crostini con crema piccante ai ceci
40 dk