Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1200 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 200 g di riso basmati
- 500 - 700 g di asparagi verdi
- 40 g di olio extravergine di oliva
Zabaione al limone
- 4 tuorli d'uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Sformatini di asparagi
45min
Insalata di pasta, salmone e asparagi
25min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1 Std. 15 Min
Budino uova e latte al caramello
1 Std. 30 Min
Sorgo con platessa e arcobaleno di verdure
3 Std.
Riso rosso, asparagi bianchi e salmone
45min
Riso basmati con petto di pollo marinato
1 Std. 30 Min
Riso venere integrale con asparagi e mazzancolle
1 Std. 10 Min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1 Std.
Salmone e carciofi al Varoma
55 Min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30 Min