Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova
- 2 foglie di basilico fresche
- 50 - 60 g di pangrattato
- 50 g di pancetta a fette
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di cipolle, a fettine
- 1 pizzico di sale
- 450 g di acqua
- 300 g di pomodori pelati, a pezzi
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 4 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Polenta ai porri
1h 5min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721 godz. 40 min
Crema di funghi
20min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1sa 10 dk
Torta magica
4h
Zuppa di farina e Gruviera
1h 15min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10min
Manhattan Clam Chowder (Zuppa di vongole)
45min
Crema di cipolle e timo
1h
Salsa ai porri caramellati
30min
Spinaci, cipolle e patate in agrodolce
40min