Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 2 cucchiaini di sale
- maionese, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carote al Marsala
25 min
Sformatini al cotechino
30min
Pesce finto
7h 5min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1h
Cocotte persi pien
1h
Quiche di patate e cipolle
55min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1h 20 min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Peperoni alla piemontese
55min
Semolino dolce
1h
Fonduta
8sa 20 dk