Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso basmati
- 300 g di riso basmati
- 1000 g di acqua
- 10 - 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ - 1 cucchiaino di sale
Salmone e piselli
- 800 g di filetti di salmone fresco (4 filetti)
- 50 g di salsa di soia
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di pepe bianco macinato
- 80 g di cipollotto a rondelle
- 20 g di semi di sesamo
- 30 g di cipolla
- 300 g di pisellini surgelati
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3434.8 kJ / 821 kcal
- Białko
- 46.1 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 838.1 mg
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50 dk
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 dk
Salmone al curry con verdure invernali
35 dk
Cuori di merluzzo al cartoccio con riso basmati
45 dk
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 dk
Salmone con salsa olandese al limone, asparagi e riso
45 dk
Spiedini di salmone, riso basmati e insalata di asparagi
35 dk
Filetti di salmone, riso basmati e contorno di cavolfiore
30 Min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 dk
Merluzzo al cartoccio con fave e grano saraceno
40 dk
Bowl di riso, avocado e salmone
40 dk
Cous cous di verdure con branzino
30 Min