Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marzapane
- 500 g di mandorle pelate
- 500 g di zucchero
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di vaniglia di bourbon in polvere
- 1 cucchiaino di essenza di mandorla amara
Terminare la preparazione
- colorante alimentare verde in polvere o gel
- colorante alimentare arancione in polvere o gel
- colorante alimentare rosso in polvere o in gel o gel
- colorante alimentare marrone in polvere o gel
- colorante alimentare nero in polvere o gel
- colorante alimentare giallo in polvere o gel
- alcol puro etilico per liquori q.b.
- gomma lacca spray
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1040.8 kJ / 248.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 3.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Pesto alla trapanese
20 Min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Granita al limone
15 Min
Teste di turco
4h 30min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Salsa di peperoni rossi (Ajvar)
1 Std.
Muffolette
3 Std.
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10 Min
Mignolata
3 Std. 30 Min
Sfincione favarese
3 Std.
Panelle
1 Std. 25 Min