Sbriciolata con crema di pistacchi

Sbriciolata con crema di pistacchi

4.6 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Crema di pistacchi
  • 100 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
  • 1 pizzico di sale
  • 62 g di olio neutro di vinaccioli
    62 g di olio di semi di girasole, di vinaccioli
  • 160 g di cioccolato bianco
Pasta frolla
  • 350 g di farina tipo 00
  • 150 g di zucchero
  • 150 g di burro freddo, a tocchetti
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 12 fette

Kalorie 5048 kcal / 21119 kJ
Białko 79.5 g
Tłuszcz 304.3 g
Węglowodany 530.5 g
Błonnik 18.3 g
Tłuszcz nasycony 111.4 g
Sód 1847.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...