Gravlax de cabillaud au piment fumé
TM6 TM5

Gravlax de cabillaud au piment fumé

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 1 citron jaune (zeste et jus)
  • 1 c. à café de piment chipotle fumé
  • 2 pincées de vanille en poudre
  • ½ c. à café de poivre sauvage
  • 300 g de sucre en poudre
  • 600 g de gros sel
  • 60 g de whisky
  • 1 dos de cabillaud, sans arêtes et sans peau (700 g env.) (voir "Conseil(s)")

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
489 kJ / 104.2 kcal
Białko
21.2 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
0.3 g
Sód
1255.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy