Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune (zeste et jus)
- 1 c. à café de piment chipotle fumé
- 2 pincées de vanille en poudre
- ½ c. à café de poivre sauvage
- 300 g de sucre en poudre
- 600 g de gros sel
- 60 g de whisky
- 1 dos de cabillaud, sans arêtes et sans peau (700 g env.) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 489 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1255.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de poissons aux légumes
6h 30min
Soupe phô au poulet
5h 10min
Acras de morue
24h
Sauce choron
20 min
Hareng mariné et radis roses
1h 15 min
Avocat farci au crabe
40min
Soupe de moules à la citronnelle
55min
Tarama aux œufs de cabillaud
1h 15 min
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1h 15 min
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35 min
Bouillon parfumé au bœuf, à la citronnelle et au gingembre
45min
Ravioles de saint-jacques, sauce aigre-douce
2h 5min