Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune (zeste et jus)
- 1 c. à café de piment chipotle fumé
- 2 pincées de vanille en poudre
- ½ c. à café de poivre sauvage
- 300 g de sucre en poudre
- 600 g de gros sel
- 60 g de whisky
- 1 dos de cabillaud, sans arêtes et sans peau (700 g env.) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 489 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1255.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nage de médaillons de plie
Keine Bewertungen
Marinade pour poisson - Inspiration asiatique
5min
Bouillon de crevettes aux algues
45 Min
Carpaccio de bar et glace au fromage blanc citronné
Keine Bewertungen
Raviolis de crevettes
50 Min
Gravlax de canard aux agrumes
12 Std. 30 Min
Choux chantilly-wasabi au poisson fumé
1ωρ. 15 λεπτ.
Nage de saint-jacques à la citronnelle
30min
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40 Min
Petits flans vapeur de cabillaud à la thaïe
1ωρ. 5 λεπτ.
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2h 30min
Rillettes de sardine à la marocaine
15 dk