Gravlax de cabillaud au piment fumé

Gravlax de cabillaud au piment fumé

2.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • citron jaune (zeste et jus)
    1
  • de piment chipotle fumé
    1 c. à café
  • de vanille en poudre
    2 pincées
  • de poivre sauvage
    ½ c. à café
  • de sucre en poudre
    300 g
  • de gros sel
    600 g
  • de whisky
    60 g
  • dos de cabillaud sans arêtes et sans peau (700 g env.) (voir "Conseil(s)")
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 104.2 kcal / 489 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 1255.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...