Gravlax de cabillaud au piment fumé

Gravlax de cabillaud au piment fumé

3.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 1 citron jaune (zeste et jus)
  • 1 c. à café de piment chipotle fumé
  • 2 pincées de vanille en poudre
  • ½ c. à café de poivre sauvage
  • 300 g de sucre en poudre
  • 600 g de gros sel
  • 60 g de whisky
  • 1 dos de cabillaud sans arêtes et sans peau (700 g env.) (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1255.7 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 489 kJ / 104.2 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...