Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)

Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)

2.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
24 unidades

Składniki

  • açúcar
    50 g
  • manteiga fria, cortada em pedaços
    160 g
  • vinho branco
    60 g
  • licor de anis
    15 g
  • sumo de limão
    15 g
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • farinha
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidade

Sód 16.3 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 441.4 kJ / 105.5 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...