Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g aguardente
- 100 g água
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 550 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1691.7 kJ / 404.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 302.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerveja de gengibre
120h
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Focaccia recheada
3h
Bola doce mirandesa
1h 50 min
Pão irlandês
45min
Pão doce de azeite
1h 40min
Broa de milho com chouriço
2h 20min
Folar doce
2h
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30 min
Papas de carôlo
30min
Papas de carolo
35 Min