Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g aguardente
- 100 g água
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 550 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1691.7 kJ / 404.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 302.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de chocolate
1u.
Pão rápido
1u.
Pão alentejano
3h 20min
Bola de bacalhau de Lamego
1u. 20min
Bolo de sobras de marmelada
30min
Madalenas de mel
35min
Folar doce
2u.
Pãezinhos de iogurte e fruta
1h 50min
Bola doce mirandesa
1h 50min
Pães de leite
1h 35min
Bolo podre de Castro Daire
2sa 35 dk
Folar transmontano
3u. 50min