Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g amêndoa s/ pele
- 50 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 120 g bolachas de chocolate (ex: cookies de chocolate)
- 30 g açúcar amarelo
- 10 g cacau em pó
- 30 g manteiga fria
- 1 c. sopa de brandy
Gelado
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 150 g leite
- 150 g açúcar
- 10 g café solúvel
- 3 gemas de ovo
Cobertura
- 100 g natas c/ 35% de gordura
- 75 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 50 g suspiros partidos em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2633 kJ / 629.3 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 101.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de pêssego e leite condensado
30min
Bites de café e avelã
50min
Semifrio de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Tarteletes cappuccino
1h 40min
Serradura de chocolate
3h 20min
Bombons de morango
35 Min
Tarte de fruta da Tânia Miranda
2h
Tarte speculoos
3h
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1h 15 min
Tarte de limão com mirtilos e amoras
1h 20 min
Tiramisu de caramelo
4 Std. 50 Min
Cheesecake de laranja
9 Std.