Bolo de frutos secos do Algarve

Bolo de frutos secos do Algarve

5.0 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 doses

Składniki

  • figo preto seco s/ pé
    250 g
  • amêndoa c/ pele
    100 g
  • passas de uva
    80 g
  • açúcar
    250 g
  • limão (casca, só a parte amarela)
    1
  • ovos
    3
  • sal
    1 pitada de
  • manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
    130 g
  • leite
    200 g
  • aguardente de figo
    30 g
  • canela em pó
    5 g
  • farinha mais q.b. p/ polvilhar
    250 g
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • Mel q.b. p/ regar (opcional)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 113.7 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2452.6 kJ / 586.2 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 87.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...