Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g figo preto seco s/ pé
- 100 g amêndoa c/ pele
- 80 g passas de uva
- 250 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 3 ovos
- 1 pitada de sal
- 130 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite
- 30 g aguardente de figo
- 5 g canela em pó
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Mel q.b. p/ regar (opcional)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2452.6 kJ / 586.2 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 113.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Copinhos de chocolate e manteiga de amendoim
1 Std. 10 Min
Roscas de azeite (Taralli)
Brak ocen
Farófias de morango com creme de hortelã
25 min
Bola doce mirandesa
1h 50min
Creme de barrar de café
15 menit
Pão doce de canela
2h 40min
Petits Fours de amêndoa
30 min
Bolo das 7 rosas
1h 45min
Creme de limão com morangos
10 min
Quadrados de frutos secos
1h 20min
Broas de erva doce
1h 5min